dimecres, 3 de febrer del 2016

Celler Santa Maria



Carrer Santa Maria, 17. Sant Cugat del Vallès. 
EN AQUEST LOCAL ARA HI HA UNA BOTIGA DE MANTES, UNA LLÀSTIMA.

El celler ens ofereix una petita carta de torrades que poden ser amb embotits ibèrics i del país, amb diferents formatges o amb una selecció de patés. Va tot acompanyat com no pot ser d'una altra manera d'una gran varietat de vins i caves. Fins aquí tot correcte. Però l'encant del celler està en coses més intangibles.

El Celler de Santa Maria és un local tradicional que va obrir les seves portes el 1949. Està situat en el carrer més popular i arteria principal del que era l'antic poble de Sant Cugat ara convertit en ciutat amb l'etiqueta de paradís de les classes acomodades per dir-ho de forma elegant. I per això encara el contrast és més gran una vegada creues la porta del celler. Et trobaràs el Josep o la Teresa, dues persones humils, franques, planeres, treballadores, i amb una enorme saviesa sobre vins i caves que t'orientaran  de forma simpàtica, extensa i de tu a tu.  El Celler de Santa Maria és un celler, una botiga de vins antiga que als vespres ofereix la possibilitat de prendre unes torrades enmig d'una atmosfera de vins, fusta de veritat i converses relaxades.

Per si fos poca cosa, el mateix celler és creador d'una marca de vi, el Maius. El terreny és al Barranc de la Bruixa dins del municipi de Morera de Montsant, al Priorat. Les dues presentacions, Assemblage 2012 i Clàssic 2011 són molt recomanables. Vins bons a bons preus. Són com ells, de la terra, bones persones amb cultura de la terra dels ceps.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada