diumenge, 17 de febrer del 2019

Govinda



Plaça de la Vila de Madrid, 4. Barcelona.


Aquest és un clàssic dels restaurants del centre de Barcelona. Va obrir les portes fa més de trenta anys i s'ha mantingut igual fins fa mig any, que han decidit de forma intel·ligent introduir un canvi d'imatge important. El color i la llum han augmentat, les tonalitats són ara més mediterrànies i fan de contrapunt dels elements decoratius originaris de l'Índia que han quedat. La sensació és de més espai, millor circulació i més claredat en tots els elements. Una entrada d'aire ben portada a terme sense perdre el sabor que sempre ha tingut aquest local.
El Govinda és un restaurant hindú vegetarià, amb una àmplia carta de plats originaris de l'Índia amb alguna adaptació als nostres paladars. No cal dir que algun d'ells té una proporció de picant destacable. Hi tenen opcions veganes i ofereixen l'opció de bufet d'amanida si ho tries com a entrant.
El pa i els postres són fabricats per ells. No serveixen alcohol per coherència amb l'orientació del restaurant i pots prendre aigua amb gas o sense, suc de poma o most.
Ofereixen un menú al migdia de dilluns a divendres per onze euros i mig. I a les nits i caps de setmana puja uns cinc euros més. Per aquests preus podem dir que allò de la qualitat/preu és molt correcte, sens dubte, però a més aquí podem gaudir d'una cuina amb altres sabors del món.   
Sempre que vas a dinar fora hi ha un factor un xic aleatori, és a dir, pots encertar plenament o pel contrari triar un plat que no et ve del tot de gust o que no acaba d'estar com tu desitjaves. Això s'incrementa si la cuina és molt diferent de la que estàs acostumat. Si vols ampliar la teva cultura, és important atrevir-se a la variació. 
El Chana Masala amb el seu arròs està molt maco, i també la sopa de llenties i unes mandonguilles casolanes molt gustoses. A les postres tenim quatre opcions curioses, destacaria un gelat de roses molt fresc. 
Recomano cercar els plats més originaris i propis de l'Índia, i no entrar gaire amb plats més adaptats a una cuina més neutra. Si vas a un hindú, menja aliments i sabors d'allà. 
Un clàssic que ha sabut adaptar-se als nous temps. 

4 comentaris:

  1. El plat de Chana masala és un plat de cigrons ( Chana en hindi) amb masala ( mescla d'espècies) normalment acompanyat d'arròs, no pas un arròs en essència. Així és a la Índia.

    ResponElimina
  2. A mi d aquest restaurant m ha agradat tot ��. El lloc, el menjar un xic estrany i la companyia millor.
    Gràcies per la descripció tan fantàstica d'aquest meravellós lloc.

    ResponElimina
  3. La companyia com sempre és el millor dels llocs.

    ResponElimina