dimecres, 23 de juny del 2021

El Sortidor


Plaça del Sortidor, 5. Poble Sec. Barcelona.

Aquest restaurant  va ser fundat l'any 1908, i és un espai que hi ha mantingut la seva decoració modernista original. Han passat nombrosos propietaris i estils de cuina al llarg d'aquests més de cent anys des de la seva fundació. Avui en dia és David Sanmartin qui està al capdavant dels fogons d'aquest emblemàtic local.

Disposa d'una terrassa en el centre de la plaça, i a l'interior trobem unes fantàstiques taules de marbre, acompanyades per unes clàssiques cadires de fusta. No cal dir que els vitralls modernistes i algun mobiliari són el principal segell distintiu del local. Cercant el silenci ens vam decidir per fer l'àpat a l'interior del restaurant. 

El dia que vam dinar no hi havia un menú, havies de triar a la carta. Ens vàrem decidir per la fideuà com a plat únic. I el resultat va ser molt bo. Molt ben preparades i presentades, i amb el seu allioli corresponent a gust del comensal. Trobo, potser, que la quantitat és molt justa, però és un criteri molt personal. A les postres vam triar un brownie de cigrons que el xef em va recomanar, i una mel i mató. La veritat és que el suggeriment del xef estava del tot justificat. Original i intens. El servei és una mica descompensat, el noi jove és eficaç, però sec, per contra l'home més gran és el que presenta els plats, té coneixements culinaris, i respira amabilitat i simpatia sense perdre eficàcia. El dinar va sortir per poc més d'uns quinze euros per cap.

En resum, El Sortidor de la Filomena Pagès, com es deia abans, és una alternativa on es menja bé, amb quantitats justes, i amb una cuina catalana amb noves aportacions d'una nova direcció que vol donar un cert accent de modernitat. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada