dilluns, 5 de novembre del 2018

Ca l'Espinasa



Carrer Anselm Clavé 81. Granollers

Ca l'Espinasa és la pastisseria clàssica. Aquella que a les tardes, s'omple de grups de iaies amb conversa animada, mares que surten de recollir els nens i nenes del col·legi, adolescents amb faldilla curta i carpeta al pit, alguna parella i pocs senyors amb bigoti. Malgrat que estigui reformada, tota ella respira la tradició dels 150 anys que porta oberta. Poca broma, són molts anys atenent al personal en un encreuament estratègic al ben mig de Granollers. Tres famílies han portat el negoci des del 1867, Espinasa, Estapé i Balcells que són els actuals propietaris.
Va començar com una fleca i ara és forns de pa, pastisseria, granja bar i disposen d'un ampli servei de càtering. Tenen una terrassa amb moltes taules a la plaça de la Corona que s'omple sigui estiu sigui  hivern.
El que més m'agrada són els amplis finestrals que donen al carrer, i l'aire de tradició que es respira al local. Les pastes són bones i tens un ventall enorme per triar. La xocolata, malgrat que és bona, no és extraordinària, li falta intensitat i crec que li sobra llet, però és una opinió personal. Un berenar de dues pastes i dues xocolates a la tassa costa uns vuit euros aproximadament. Un lloc amable on berenar. L'atenció de les cambreres és impecable. Obren ben d'hora al matí i tanquen al vespre. Diumenges només obren fins al migdia i hi ha cues per recollir pastissos i tortells. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada