divendres, 19 de febrer del 2021

Les bones hores

 



Lac des Bouillouses. Mont Louis. Alta Cerdanya. Catalunya Nord. França.

Aquest és un restaurant d'un hotel de muntanya que porta el mateix nom, que curiosament en alguns llocs porta l'article Les, i en d'altres va sense, però és un detall insignificant. Resulta curiós que sigui en català, malgrat que sigui la Catalunya Nord. Tot l'edifici és una construcció on la pedra i la fusta ocupen quasi tota la superfície, des del terra fins als sostres, amb una calidesa i una sonoritat molt especial. La decoració està composta per elements antics de neu i muntanya, que són a les parets i penjats del sostre. Al vestíbul que dóna accés a les habitacions hi ha una rèplica del trineu de Santa Claus, a mida natural. No cal dir que l'exterior i les vistes des de l'hotel són magnífiques, dels verds a la primavera i estiu, al blanc de la neu molts mesos de l'any.
El servei és amable, atent i molt diligent. La cuina és de productes de la zona, amb plats a la brasa de llenya, força calòrica pel fred i l'esforç de les muntanyenques i muntanyencs. Nosaltres vam tastar una amanida verda i una escudella barrejada, tot amb molt de sabor i ben preparat. Les postres van ser un plat de mel i mató casolà, força bo. El preu no és car, tenint en compte on som. El vi de la casa és interessant. Vaig voler tastar una cervesa artesana de la zona, i això sí que és car, però ja sabem que l'alcohol a França té uns preus prohibitius. Com a nota curiosa destacar la presència d'una gata de la casa que circula al seu aire pel restaurant i es posa a sobre dels radiadors d'aigua que hi ha a les parets, però ho fa també a l'hora dels àpats, sense cap mena de sorpresa. França té aquestes coses bones amb els animals de companyia. I evidentment va venir a passar entre les cames. 
Un lloc ideal per una aventura a les muntanyes, i des d'allà surten els camins per pujar al Carlit, la muntanya més alta de la Cerdanya, 2.921 metres, que no vam poder conquerir per la gran quantitat de neu i gel que hi havia en aquella jornada. A tres-cents metres del cim ens vam quedar per prudència. La pròxima vegada caurà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada